Mandlová mouka nakliceno.cz vzniká mletím lehce tepelně upravených (blanšírovaných) loupaných mandlí, případně neloupaných mandlí bez tepelné úpravy v raw kvalitě. Jedná se tedy o celozrnný výrobek, v původním složení mandlových plodů, které vykazují vysoký obsah stopových a minerálních prvků a vitamínů, především skupiny B a vitamínu E. Mouka z neloupaných mandlí navíc obsahuje vyšší podíl cenných enzymů a vitamínů.
Dále záleží na tom, zda jsou mandle mlety s původním obsahem tukové složky, nebo jsou částečně zbaveny tuku prvotním procesem lisování za studena. Nízký obsah tuku pak dovoluje snazší využití pro pečení a přípravu sladkých dezertů.
BIO kvalita – máte-li možnost, ohlížejte se po zdrojích v BIO kvalitě, které byly pěstovány v přirozeném prostředí, a především bez použití chemických látek, jako jsou pesticidy a herbicidy a syntetická hnojiva.
Bezlepková surovina – mandle neobsahují lepek, je to tedy další z možností, jak nahradit klasickou pšeničnou, ječnou, či žitnou mouku. Navíc obsahují přirozený podíl vlákniny, a tím pádem jde o výrobek celozrnný, prospěšný našemu trávicímu traktu. Vláknina je důležitá pro správné vyměšování a má obrovský význam v prevenci vůči civilizačním chorobám.
Zdravé pečení – při nákupech v supermarketech stačí jen nahlédnout do nákupních košíků, které putují k pokladnám, abyste zjistili, že lidé stále nakupují průmyslově vyráběné sladkosti. Když si dáme občas nějakou sušenku, oplatku či čokoládu, jistě to nezpůsobí většině zdravých jedinců významnou újmu na zdraví, ale pravidelná konzumace těchto výrobků již hraničí s hazardem. Vyměňte ve svém vlastním zájmu raději cukrovinky slazené řepným rafinovaným cukrem a vyráběné převážně z bílé mouky něčím zdravějším. Z mandlové mouky se dají upéct různé dobroty, rozmixováním v mixéru s vodou vytvoříte lahodné mandlové mléko.