Naklíčená semínka jsou přínosná v mnoha směrech, vzpomeňme kupříkladu kurděje mořeplavců, kteří si neuvědomovali význam vitamínu C, přitom stačilo včas naplnit kádě kysaným zelím a vézt s sebou dostatek obilných zrn a luštěnin pro klíčení v průběhu plavby. Vitamín C je jeden z nejdůležitějších benefitů klíčení, ale to není zdaleka vše. V semenech se výživné látky mění na lépe stravitelné, zvyšuje se množství živých enzymů, antioxidantů a dalších vitamínů, takže stačí sníst denně opravdu malé množství, řekněme polévkovou lžíci klíčků mungo Naklíčeno.
Fazolky mungo jsou velmi oblíbené
Zmiňovaná odrůda drobných fazolek se drží na žebříčku oblíbenosti již spoustu let, jsou totiž velmi chutné v syrovém stavu (naklíčené), s nakličováním si poradí i začátečník a samozřejmě mají spoustu živin, takže si je můžeme dopřávat pravidelně i tehdy, nejsme-li zrovna dobrodružní mořeplavci. Mungo jsou spolu s odrůdou adzuki jediným za syrova konzumovatelným druhem fazolí.
Posilují imunitu
Samozřejmě, že vitamín C posiluje imunitu a proto také mnoho lidí po nájezdu koronaviru do střední Evropy zvýšilo konzumaci ovoce a zeleniny, ale to není vše. Naklíčená semena obsahují další výživové prvky, dobře stravitelné a využitelné, což k posílení imunity přispívá velmi výrazně. Jde zároveň o RAW – živou stravu plnou energie, která vás posílí mnohem lépe, než šálek kávy.
Imunita je také jediný účinný prostředek, který brání cizím vetřelcům v našem organismu cizopasit na úkor našeho zdraví, a čím bude imunita silnější, tím lépe pro každého z nás. Klíčky v tomto procesu mohou sehrát významnou roli, stejně jako pravidelný spánek, odstranění zbytečného chronického stresu, snížení spotřeby alkoholu a cigaret, nezdravých tuků, masa, bílého cukru a pečiva z bílé mouky. Každá drobnost se počítá a čím více teď zapracujeme na sobě, tím méně bude starostí v budoucnu a práce s jejich nápravou.